Pământul sau Terra (Planetă Albastră), planetă noastră, este singură planetă din Sistemul nostru Solar pe care există viaţă. Tot ce avem nevoie ca să trăim se găseşte dedesubtul unei atmosfere subţiri care ne separă de spaţiul nociv.
          Pământul este format din sisteme complexe şi interactive, deseori imprevizibile. Aerul, apă, pământul şi viaţa combină forţe pentru a creea o lume ce se schimbă constant. Oamenii de ştiinţă de peste tot din lume au descoperit multe lucruri despre planetă noastră muncind împreună.
          Pământul este a treia planetă de la Soare şi a cincea cea mai mare din Sistemul Solar. Diametrul Terrei este cu câteva sute de kilometri mai mare decât cel al planetei Venus. Există 4 anotimpuri şi sunt rezultatul axei de rotaţie a Pământului, înclinată cu 23 grade. Oceanele acoperă 70% din suprafaţă Pământului. Prezenţa şi distribuţia vaporilor de apă în atmosfera este determinată de vreme.
          Aerul este format din 78% azot, 21% oxigen şi 1% alte gaze. Atmosfera afectează climatul Pământului; ne protejează de radiaţiile nocive venite de la Soare; şi ne protejează de meteori deasemenea.